Gaya Memegang Dagu Ketika Berfikir

Gaya memegang dagu ketika berfikir. Kenapa orang memegang dagu bila berfikir dan Apakah maksud memegang dagu semasa memikirkan sesuatu? Apakah rahsia dagu atau ada rahsia disebalik tingkah laku tersebut? 

rahsia gaya fikir pegang dagu

Kenapa Pegang Dagu Masa Berfikir

Pada asalnya para ilmuan dan cendikiawan atau orang-orang cerdik pandai pada zaman dahulu kebiasaannya mengusap janggut ketika berfikir atau memikirkan sesuatu perkara. Gaya mengusap janggut ditukar kepada gaya memegang dagu jika seseorang itu tidak mempunyai janggut. Gaya berfikir sambil memegang dagu atau janggut ini menjadi popular kerana dahulu hanya orang yang berpendidikan tinggi sahaja yang kehidupan mereka sentiasa berfikir.

Rahsia Gaya Memegang Dagu Ketika Berfikir

Gaya memegang dagu ini mula dituru oleh orang ramai dan ada yang merasakan bila memegang dagu atau janggut ketika proses berfikir, idea lebih cepat datang di fikiran mereka. Kenapa orang berfikir memegang dagu atau janggut? Jelas peniruan gaya tersebut menjadi ikutan sampai ke hari ini kerana kebiasaan para ilmuan dahulu yang selalu berfikir sambil mengusap janggut mereka.

Kalau la Hootoh cipta gaya baru berfikir sambil pegang ibu jari kaki kiri, agak-agaknya gaya berfikir tu boleh popular tak? Tapi gaya pegang dagu disaat memikirkan sesuatu memang nampak hebat. Rupanya banyak juga fungsi dagu, hebat tapi jangan cuba buat minyak dagu udah lee..

Bacaan lain yang menarik: Jenis dan Ciri Kulit Orang Asia


Saturday, March 02, 2013

3 comments:

 1. Hihihihi...minyak dagu haram..ahaks..
  Yang penting..gaya berfikir nampak mcm best ajer..haha

  ReplyDelete
 2. Betul tu bro.. Gaya mutu keunggulan

  ReplyDelete
 3. gaya berfikir cam nie memang hebat..kita pon selalu buat cam nie klu nak dpt jawapan..selalu jugak tengok atau nampak orang cerdik pandai buat camnie bila dia berfikir..:-)

  ReplyDelete

Newer Post Older Post Home