Menarik Disebalik Warna Merah

Menarik Disebalik Warna Merah serta maksud dan rahsia warna dalam kehidupan manusia. Merah atau Red merujuk Wikipedia Red is the color of blood, rubies and strawberries. Setiap Warna memiliki Rahsia Aura Kehidupan yang misteri. Dikatakan juga setiap warna ada pengaruh dalam kehidupan harian manusia. Secara psikologi, warna terbukti mempengaruhi emosi manusia secara tidak langsung. Apa yang pasti Warna Merah ini mampu memberikan mood kepada si pemakai serta tanggapan individu lain apabila melihatnya. 

merah - Menarik Disebalik Warna Merah

MAKSUD WARNA MERAH DAN PENGERTINYA

Merah atau Red merupakan tanggapan bagi kategori Warna Panas. Warna api dan darah, yang membawa makna kekuatankemarahankebenciankeberaniansemangat dan isyarat. Ia juga boleh dikaikan dengan warna cinta dan hati. Dapat menarik perhatian dan menambahkan metabolisma badan kita. Ianya dikaitkan dengan warna yang popular di kalangan wanita. Kebanyakan warna mengandungi implikasi positif dan negatif. Warna merah juga membawa maksud agresif, kemarahan dan keganasan. Merah gelap memperlihatkan sifat kebangsawanan manakala Merah muda menggambarkan alam percintaan. Baca juga Fakta Menarik disebalik Warna Biru

Ilmu Warna dah Rahsianya

Ilmu Warna dah Rahsianya. Warna-warna ciptaan Ilahi memiliki rahsianya tersendiri. Bila dilihat dan dihalusi, setiap warna mampu mengubah perasaan serta mempengaruhi pemikiran orang yang berada disekelilingnya. Diharap Entri Menarik Disebalik Warna Merah ini bermanfaat dan memberi ilmu dan pengetahuan Disebalik Warna dan Maksud Warna itu sendiri. 

No Replies to "Menarik Disebalik Warna Merah"

    Hootoh.my